ULTIMA ORA ! Romanii, chemati din nou la armata. Cine sunt cei chemati…

În ultimele zile, au început exerciții militare de mobilizare a rezerviștilor pe teritoriul României, conform deciziei luate de Ministerul Apărării Naționale. Primul exercițiu s-a desfășurat la Călărași,

iar ulterior au mai avut loc și alte exerciții în Ilfov. Rezerviștii cuprinși în planurile de mobilizare au fost chemați la unitățile militare pentru două sau trei ore. Iată care a fost motivul!

Ministerul Apărării Naționale a început exercițiile de mobilizare pe teritoriul României, iar primul exercițiu s-a desfășurat la Călărași.

Militarii rezerviști au fost mobilizați în România
Prefectura Călărași a demarat un astfel de exercițiu de mobilizare a rezerviștilor pentru a verifica care este stadiului pregăririi populației, economiei naționale, dar și a teritoriului pentru apărare.

Acest exercițiu este condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Administrația Națională a

Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

La exercițiile de mobilizare care au început marți la Călărași au fost chemați militari, luptători ai trupelor speciale

din Poliție, SRI, Serviciul de Telecomunicații, dar și rezerviștii. În total, la acest exercițiu au participat câteva mii de persoane.

Exercițiul a avut loc în mai multe zone considerate strategice. Militarii rezerviști au fost chemați câteva ore la unitatea militară „în vederea desfășurării unor activități specifice

de pregătire și actualizare a datelor de evidență militară, potrivit prevederilor legale în vigoare”.

600 de militari români din Afganistan se vor întoarce în țară

Potrivit autorităților, aceste exerciții de mobilizare se planifică și organizează periodic în toate județele țării.

Pe de altă parte, NATO începe procesul de retragere a trupelor din Afganistan, iar peste 600 de militari români se vor întoarce în țară în următoarele luni. Oficialii NATO au decis ca toți militarii

din Afganistan să fie retrași până la data de 11 septembrie, însă toată procedura se va desfășura pe etape.

Această procedură a fost propusă de președintele Statelor Uunite ale Americii, Joe Biden.

“Nu vom efecua o retragere în grabă. Vom face acest lucru în mod responsabil, deliberat şi în siguranţă. Retragerea se va desfăşura în deplină coordonare cu aliaţii şi partenerii noştri, care acum au mai multe trupe în Afganistan decât avem noi”, a declarat Joe Biden.

Ministrul român al Apărării, Nicolae Ciucă a declarat că țara noastră este de acord cu deciziile în ceea ce privește retragerea din Afganistan. scrie spynews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *