TRAGEDIE! Un nou deces suspect în România. Omul de afaceri a fost găsit mort în hotel

Constantin Mărgărit, mâna dreaptă a lui Marian Iancu, a murit subit la doar 50 de ani. Omul de afaceri a fost găsit decedat în camera unui hotel.

Un nou deces suspect în România. Constantin Mărgărit, mâna dreaptă a lui Marian Iancu, a murit la vârsta de 50 de ani.

Constantin Mărgărit era cunoscut ca un apropiat al lui Marian Iancu, fostul patron al Politehnicii Timișoara. Cei doi au fost asociați în diferite afaceri, dar au fost și la închisoare.

De menționat că Mărgărit avea un hotel la Sinaia, însă a fost găsit decedat sâmbătă într-o cameră de hotel în Brașov. Acesta a plecat spre munte în cursul zilei de joi.

Constantin Mărgărit a fost administrator, împreună cu Octavian Iancu, fratele fostului patron de la Poli Timișoara, în firma VGB Impex SRL, care, potrivit procurorilor DIICOT din dosarul RAFO, a produs un prejudiciu prin evaziune fiscală de peste 1.300 de miliarde de lei.

Atât de strânsă a fost legătura dintre Constantin Mărgărit și Marian Iancu încât cei doi au fost găsiți vinovați pentru evaziune fiscală în dosarul RAFO. Marian Iancu a primit 12 ani de închisoare, fratele său, Octavian, dar și Constantin Mărgărit au primit câte zece ani de închisoare în 2014.

În acel moment, instanța a decis și confiscarea prejudiciului adus statului – 35 de milioane de euro.

Constantin Mărgărit a fost eliberat condiționat în aprilie 2019, după ce a stat în Penitenciarul Tulcea patru ani și șase luni, din octombrie 2014, când a primit pedeapsa.

În 2019, Constantin Mărgărit ceruse revizuirea sentinței de condamnare pentru infracțiunea de spălare de bani, dar solicitarea i-a fost respinsă atât de instanța de fond, cât și de cea de apel.

Marian Iancu a fost unul dintre patronii din fotbal care au băgat bani serioși în echipa de fotbal Politehnica Timișoara. Totodată, a obținut și rezultate în Europa, unde a jucat în grupele Europa League și în preliminariile Champions League înainte să fie retrogradată în Liga 2.

Marian Iancu este închis din 2014, pentru o condamnare totală de 14 ani. Condamnat pentru evaziune fiscală și spălare de bani, ex-patronul Timișoarei a dat statul român în judecată, dar a pierdut. scrie romaniatv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *