Tragedie aviatică! Un avion s-a prăbușit peste o casă și patru oameni au murit

O tragedie aviatică de proporții a avut loc în Ucraina, miercuri, conform autorităților ucrainene. Un avion s-a prăbușit peste o casă și a omorât patru oameni. Din primele informații oferite de cei care au ajuns la fața locului și au preluat trupurile neînsuflețite, printre cei decedați ar putea fi și cetățeni străini, respectiv americani.

De ce s-a prăbușit avionul

Un incident de proporții a dus la moartea a patru oameni. Un avion sportiv WT-10 Advantic s-a prăbuşit peste o casă, în Ucraina, în satul Sheparivka de lângă Kolomyia din Carpaţi.Pilotul de origine ucraineană şi trei pasageri americani au murit, după ce aeronava în care se aflau s-a oprit într-o casă.

Potrivit sursei citate, în avion erau patru persoane, un celebru pilot ucrainen pe nume Igor Tabanyuk şi trei pasageri, cetăţeni americani. În urma accidentului, toţi au murit. Căderea a avut loc la ora 13:40, în plină zi. Casa a fost grav avariată şi a luat foc, dar echipajele de salvare au ajuns la fața locului în mai puţin de 20 de minute, la ora 13:58 și au stins focul. Totuși, pagubele provocate au fost unele destul de mari și victimele au fost scoase cu greu dintre ruine. Proprietarii casei nu au fost răniți.

Cine era pilotul avionului prăbușit

Presa străină a anunțat că pilotul avionului se numea Igor Tabanyuk și avea 58 de ani. El era un profesionist, care activa de mulți ani în domeniu și nimeni nu își explică cum de a pierdut controlul avionului. El era coproprietar al unui aerodrom privat din Kolomyia și instructor de zbor, în fruntea ONG-ului „Asociaţia Sportivă pentru Copii şi Tineret Prykarpattia a Aviaţiei Mici”.

Mai mult, el se implica mult în acest domeniu. A deschis o bază de antrenament pentru aeronave mici private și a fost cel care a învățat-o să zboare pe renumita voluntară ucraineană de recunoaştere aeriană Maria Berlinska. Era renumit după ce a rezistat în urma unei călătorii de antrenament, unde a stat şase zile fără mâncare şi apă – după căderea în Himalaya.

Ultimele secunde ale accidentului aviatic au fost înregistrate întâmplător de un turist care filma peisajul și deodată a observat că un avion se prăbușește în depărtare. După coliziune, imediat au început să se ridice nori de fum. Nu se cunoaște cauza exactă a incidentului, dar specialiștii analizează tot ce s-a întâmplat pentru a putea trage o concluzie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *