Toți cei vaccinați cu Pfizer trebuie să știe. Ce efecte produce în organism? Este incredibil

A apărut cea mai tare informație despre vaccinul anti-COVID. Nimeni nu ar fi crezut așa ceva. Acum toate persoanele care au decis să se imunizeze împotriva temutului virus au motive să răsufle ușurate din mai multe motive. Nu este vorba doar de protecția oferită împotriva coronavirusului ci și împotriva altor boli. Un studiu recent a oferit date exacte.

Este cea mai importantă informație a momentului. Persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID au motive de bucurie. Serul anti-COVID ar urma să le protejeze și împotriva altor cauze de deces. Conform unui studiu, mortalitatea celor care au ales să se vaccineze anti-COVID este redusă la o treime față de cea a celor care se opun acestei măsuri și au ales să nu o facă.

Potrivit unor date cuprinse într-un studiu, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 au o probabilitate mai scăzută de a muri din cauza coronavirusului. Aceste informații au fost cuprinse într-o cercetare recentă. Studiul indică existența unor beneficii neanticipate ale imunizării anti-COVID, relatează CNN.

Cu alte cuvinte, specialiștii apreciază că este mai puțin probabil ca vaccinații să moară în lunile următoare vaccinării, indiferent de cauză, prin comparație cu nevaccinații, adaugă sursa citată.

Ce s-a observat la cei vaccinați cu Pfizer

„Cei care s-au vaccinat cu Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson (cele trei vaccinuri omologate în SUA, n.r.) au un risc de mortalitate non-COVID mai scăzut decât cei din grupul comparativ de nevaccinați”, au menționat cercetătorii într-un raport săptămânal al Centrului american pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

De altfel, Stanley Xu, cercetătorul-șef, a susținut că studiul menționează că rata deceselor în rândul persoanelor vaccinate este mai scăzută, chiar dacă sunt excluse decesele provocate de COVID.

„Acest rezultat se adaugă dovezilor în creștere, aduse de alte cercetări, care spun că vaccinurile sunt eficiente în fața infecțiilor, bolilor grave și deceselor determinate de coronavirus”, a precizat Stanley Xu. Cercetarea a fost făcută luând în considerare 6,4 milioane de persoane care s-au vaccinat anti-COVID. Această cifră a fost comparată cu alte 4,6 milioane de persoane care au primit vaccin anti-gripal în ultimii ani dar care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Cercetătorii au separat persoanele care au decedat din cauza COVID sau care au primit un rezultat pozitiv la coronavirus și au murit ulterior, din alte cauze.Advertisement

Ce se întâmplă în cazul celor vaccinați cu Pfizer și Moderna

În cazul persoanelor care au fost injectate cu două doze de Pfizer, probabilitatea de deces din cauze non-COVID a fost de 34% din cea a persoanelor nevaccinate.

În cazul persoanelor vaccinate cu două doze de Moderna, probabilitatea de deces a fost de 31% din cea a nevaccinaților.

Iar în cazul persoanelor care au primit doza unică de Johnson and Johnson, probabilitatea a fost de 54%.

Potrivit cercetătorilor, aceste rezultate se explică în parte prin faptul că oamenii care se vaccinează tind să fie mai sănătoși decât cei care refuză vaccinul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.