Se închid mall-urile în weekend? Premierul Florin Cîțu, precizări despre restricțiile care vor intra în vigoare: „Magazinele vor fi…”

Starea de alertă a fost prelungită în România, iar noile restricții vor intra în vigoare începând cu data de 14 martie. Premierul Florin Cîțu a precizat ce se va întâmpla cu mall-urile din România în perioada weekendului.

Deși au existat mai multe discuții referitoare la restricțiile care ar trebui impuse în România, având în vedere că numărul cazurilor noi de îmbolnăvire cu COVID-19 este în creștere de la o zi la alta, premierul Florin Cîțu a dat asigurări că autoritățile nu își doresc să impună măsuri stricte în perioada următoare.

Ce a spus premierul despre funcționarea mall-urilor din România?

Florin Cîțu, informații de ultimă oră. Mall-urile ar pute fi închise în zilele de weekend?

Comparativ cu ultimele săptămâni, numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut, motiv pentru care autoritățile au luat decizia de a introduce noi restricții. Astfel, starea de alertă a fost prelungită, circulația va fi interzisă în intervalul 22:00-05:00, iar unitățile de cazare din zonele montane vor funcționa la 70% din capacitatea maximă.

În spațiul public au apărut zvonuri referitoare la posbilitatea de a închide mall-urile în zilele de weekend pentru a preveni aglomerația din aceste spații comerciale. Premierul Florin Cîțu a precizat că deși a existat această propunere din partea specialiștilor în epidemiologie, măsura a fost respinsă. Asttfel, mall-urile vor funcționa în continuare până la ora 21:00, însă cu respectarea regulilor de igienă.

Mall-urile din România vor funcționa în continuare până la ora 21:00

În ceea ce privește posibilitatea ca România să intre din nou în lockdown, Florin Cîțu a dat asigurări că autoritățile nu iau în calcul acest lucru, mai ales în contextul în care campania de vaccinare este în plină desfășurare, iar România urmează să primească noi doze de vaccin anti-Covid-19 în perioada următoare.

„Se prelungește starea de alertă, nu e cazul de noi restricții. Va fi adoptată măsura ca circulația după ora 22.00

să fie restricționată. Restricția aceasta va face diferența, veți vedea. Magazinele vor fi deschise până la 21.00. Au fost propuneri cu mai multe restricții, printre care închiderea mall-urilor în weekend. Propunerea a venit de la specialiști în epidemiologie. Nu am acceptat, nu mergem în direcția asta. Știu că există mai multe persoane care încearcă să restricționeze, dar eu cred că acum România se descurcă foarte bine. O să avem o lună cu mai multe doze de vaccin.

Nu luăm în calcul niciun lockdown. Și înainte de Crăciun ați fost bombardați cu informații că va fi lockdown în România, nu a fost luat și lucrurile merg foarte bine. Au fost estimări că vom avea 10.000 de cazuri de infectare în martie, nu suntem acolo. Estimările sunt estimări, nu s-au adeverit.”, a precizat premierul Florin Cîțu, potrivit romaniatv.net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *