S-au modificat condițiile de intrare în Grecia și Austria. Ce vă solicită autoritățile

Noi condiții de intrare în Grecia

Orice persoană care intră pe teritoriul elen trebuie să prezinte un test pcr sau un test antigen negativ. Este o cerință care se aplică tuturor călătorilor cu vârsta de peste 5 ani, indiferent dacă sunt sau nu imunizați. Măsura a intrat în vigoare luni, 10 ianuarie, începând cu ora 06.00 și rămâne valabilă până la data de 24 ianuarie.

Ulterior acestei date, în funcție de condițiile epidemiologice, autoritățile vor prelungi măsura, sau o vor elimina.

Pentru a nu avea probleme la sosire, este bine să știți că testul pcr nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, iar cel rapid nu mai vechi de 24 de ore.  Nu uitați de formularul de localizare pe care trebuie să îl completați înainte de a începe călătoria.

Restricții dure la intrarea în Austria

Dacă Grecia permite accesul persoanelor imunizate și cere test negativ, Austria cere expres ca cei care intră pe teritoriul țării să aibă administrate toate cele trei doze. Cei care nu au doza booster trebuie să prezinte un test PCR negativ, în caz contrar vor intra automat în carantină.

Potrivit informațiilor actualizate luni, 10 ianuarie 2022, pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, persoanele care călătoresc în Austria, cu excepția celor care vin dintr-un stat cu risc epidemiologic ridicat (Angola, Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mosambic, Namibia, Zambia, Zimbabwe, Africa de Sud, Danemarca, Olanda, Norvegia și Marea Britanie) pot intra în Austria fără înregistrare prealabilă și fără să intre în carantină, cu prezentarea uneia dintre următoarele dovezi: un certificat de imunizare cu un ser autorizat* și rezultatul negativ al unui test de tip PCR  sau dovada efectuării dozei a 3-a booster.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.