Rugăciunea zilei de marți. Tradiții și superstiții în a doua zi din săptămână

Rugăciunea zilei de marți. După ce te trezești și începi ziua, citește Rugăciunile Începătoare și apoi Rugăciunea specială pentru ziua de marți. Își va face bine, îți va da încredere că ziua va fi bună pentru tine și vei simți că ai protecție divină.

Rugăciunea care se citește în zi de marți

Aprinde o lumânare și rostește cu voce tare rugăciunea zilei de marți. Ai încredere că ziua îți va fi bună.

Doamne, Dumnezeul meu, osândit stau înaintea feței Tale celei sfinte, și-mi mărturisesc nevrednicia, neputința și sărăcia mea cea mare. Pentru aceasta mă rog Ție: O, izvor dulce si noianul îndurării, deschide stavilele cerului si ploua asupra mea bunătățile îndurării Tale, pentru ca sa pot scoate lacrimi, sa plang, sa spal si sa curatesc sufletul meu de intinaciunea pacatelor, cu cainta tare si adevarata.

Și ca să-mi dai acest dar, Stăpâne, pun mijlocitor pe Inaintemergatorul Ioan, catre care zic: O, învățătorule al pocaintei si marite Proorocule, care esti mai mare decat toti proorocii, precum insusi Fiul lui Dumnezeu te-a numit in Sfanta Evanghelie, tu care ai aratat poporului pe Stapanul Hristos, tu care L-ai botezat in Iordan si ai vazut cerurile deschizandu-se, tu care ai auzit glasul Parintelui ceresc si ai vazut pe Duhul Sfant ca un porumbel pogorandu-se peste El. Rogu-te, ajuta-mi cu mijlocirea ta, tu care stai in cer inaintea Judecatorului vesnic, si fa-L sa se indure de mine, caci ai multa indrazneala la iubirea Lui.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.