REMEDIU ANTIC CU LĂMÂIE, ALOE VERA ȘI MIERE

REMEDIU ANTIC CU LĂMÂIE, ALOE VERA ȘI MIERE
Aloe vera face minuni! Consumată proaspătă sau pusă la macerat, planta te scapă de multe neplăceri. Unul dintre cele mai căutate tratamente naturiste cu aloe vera şi miere este cel pentru stoparea cancerului. Aloe şi amestecul ei cu mierea este un remediu excepţional, verificat de generaţii.

Pentru prepararea maceratul de aloe vera se recomandă doar specia Aloe vera chinensis, întâlnită frecvent că plantă ornamentală cultivată în ghivece.


Se recoltează frunzele de la o plantă care nu a mai fost udată în ulimele 5 zile.Este indicat sa alegeti frunzele din exteriorul plantei, acestea fiind mai bogate in antioxidanti.Aceste frunze (numarul variaza in functie de cantitatea de macerat pe care doriti sa o obtineti) se spala si se piseaza foarte bine, urmand a se folosi atat sucul, cat si planta in sine.

Lămâia este un antioxidant natural. Consumul de lămâie ajută în tratamentul infecțiilor gâtului, indigestie, constipație, problemelor dentare, febrei,hemoragiilor interne, reumatismului, arsurilor, excesului de greutate, problemelor părului, tulburărilor respiratorii, holerei si hipertensiunii arteriale. Apreciată mai ales pentru efectele sale terapeutice, multe generatii au recunoscut importanta lămâiei în întărirea sistemului imunitar și în terapia bolilor stomacului. Aceasta ajută nu doar la purificarea sângelui ci ajută organismul să lupte âmpotriva bolilor.

Sucul de lămâie este cel care aduce, în mod special, beneficii majore sănătații. Consumul unei limonade, pe langă faptul că este relaxant și răcoritor este si util pentru tratarea pietrelor la rinichi, accidentelor vasculare cerebrale, tratamentul bolilor cardiovasculare si reducerea temperaturii corpului.

Mierea de albine este cel mai puternic energizant natural cunoscut, o explozie de vitamine si minerale, printre care vitaminele A, B, C, D, K, magneziu, calciu, potasiu sau fosfor Însă, dincolo de proprietatile curative atat de bine cunoscute de noi toti, cum ar fi cele antiseptice, antioxidante, antibiotice, tonice sau de stimulare a metabolismului, mai exista cateva secrete legate de consumul de miere, care ne pot fi de real folos. Îmbunătățește starea generală de sănatate, nu contine grăsimi si nu afectează nivelul de colesterol din corp.

Mierea este anti-cancerigenă Ea ar putea fi integrată într-o dietă alimentară anti-cancerigenă și asta pentru că cercetatorii au descoperit că ea conține flavonoide florare, substanțe care cresc nivelul de antioxidanți de la nivelul celulelor, îndepărtează radicalii liberi, îmbunătățesc funcționarea sistemului imunitar și scad permeabilitatea si fragilitatea capilară.

Combinate, aceste trei ingrediente își amplifică proprietațile.

Beneficiile acestui amestec:
– tratează colita, gastrita si ulcerul;
– reduce cresterea tumorilor;
– reduce inflamațiile;
– reglează glicemia, colesterolul si trigliceridele;
– menține tensiunea normală;
– detoxifiază organismul;
– elimină pietrele de la rinichi;
– reduce stresul;
– accelerează vindecarea rănilor;
– regenerează celulele.

Ingrediente

Un sfert de cana de miere
5 linguri Gel de Aloe Vera
2 lamai
Mod de preparare:

Adaugă gelul de aloe vera, lămâile tocate și mierea în blender. Amestecă bine și păstrează totul într-un borcan de sticlă, la frigider.

Consumă o lingurită dimineata și una după-amiaza, după ce ai măncat. Repeta procesul timp de o saptămână.

Se face pauză timp de șapte zile, apoi reia cura.


2. Cum se prepară şi administrează maceratul

Frunzele de aloe vera se spală, se pun la mixer sau se trec prin maşină de tocat carne, se toacă mărunt sau se strivesc cu cleştele pentru zdrobit usturoi, după care se amestecă cu miere în următoarele proporţii: 40 % aloe şi 60 % miere. Pentru grăbirea procesului de macerare, la 0,5 kg de miere se adaugă zeamă de la una sau două lămâi. Amestecul se lasă la macerat aproximativ o săptămână la temperatura camerei, dar se poate folosi şi imediat după preparare. Se iau două-trei linguriţe, după caz, de două-trei ori pe zi cu circa 30 minute înaintea meselor principale.

3. Suc fortifiant

Sucul de aloe vera este foarte bun pentru imunitate. Pentru a prepara acest leac ai nevoie de următoarele ingrediente: 100 ml suc proaspăt de aloe vera, 500 grame de miez de nuca, 300 grame de miere de albine şi zeama de la patru lămîi. Se amestecă totul până se omogenizează. Se ia o linguriţă de trei ori pe zi cu 30 minute înainte de masă. Acest preparat creşte imunitatea organismului, iar extern este recomandat în scopuri cosmetice pentru curăţarea tenului iritat sau gras şi ţine bătrâneţea pe loc, stopând formării ridurilor.

4. Preparat pentru stimularea imunității

Pentru stimularea imunităţii se recomandă şi următorul preparat. Printre ingrediente se numără şase părţi aloe vera, şase părţi miere de albine, patru părţi pulbere de lemn dulce, urzică, gălbenele, cimbrişor, lumânărică, frasin, pelin, iarbă-mare şi frunze de nuc, toate în părţi egale. Se amestecă toate acestea, se lasă la macerat, iar apoi se păstrează la frigider. Se consumă dou-trei linguriţe de trei ori pe zi înainte de masă.


5. Pentru combaterea anemiei

Ca să dea rezultate o cură cu aloe vera trebuie urmată trei săptămâni. Aceasta este indicată într-o gama largă de afecţiuni, printre care şi anemia. Pentru a prepara un astfel de leac este nevoie să treci prin maşină de tocat 1,5 kilograme de frunze de trei-cinci ani. Peste acestea, se adaugă 2,5 kilograme de miere şi 3,5 litri de vin roşu, de 14 grade. Tonicul se macerează cinci zile într-un borcan de sticlă, care se păstrează la răcoare. Se consumă câte o lingură de trei ori pe zi.

6. Rețeta „Elixirul vieții”

Această reţetă este un amestec de aloe, miere de albine şi vodka de 40 grade (rachiu, cognac sau whiskey). Se folosesc următoarele proporţii: 70% aloe, 20% miere (de dorit să fie de mai, important însă e să fie naturală) şi 10% vodka. Se mărunţerşte totul. Frunzele de aloe, după ce se spală şi li se taie acele, care trebuie aruncate, pentru că sunt cele mai amari, se dau prin maşină cât mai mărunt posibil. Se face o masă uniformă lichidă şi apoi se adaugă mierea şi vodka. Se amestecă timp de o oră într-un vas de sticlă. Se lasă 12 ore la temperatura camerei, apoi se pune în frigider, căci altfel fermentează. Se ia câte o lingură de trei ori pe zi cu 30 minute înainte de masă, pe stomacul gol. Se ţine această cură două săptămâni. Aloe şi amestecul ei cu mierea este un remediu excepţional, verificat de generaţii. Mierea serveşte aici în calitate de “transportator” al aloei, care, ajungând în tot corpul, face minuni: întăreşte sistemul imunitar, care luptă cu orice boală în organism, inclusiv cu cancerul.

7. Pansament pentru răni externe

Se pune praf de aloe şi miere cât cuprinde. Se foloseşte intern o linguriţă de trei ori pe zi sau extern în aplicaţii locale, apoi se pansează pentru 24 ore. Este utilă chiar la cancer sau ulceraţii atât la piele cât şi în interiorul organismului la diferite răni şi după operaţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *