Remedii naturale pentru entorsa gleznei

Entorsa gleznei este destul de frecventă. Ce tratamente naturale putem folosi pentru a ajuta glezna să se vindece mai repede?

Pentru a ameliora durerea provocată de entorsa gleznei, trebuie să urmezi o serie de pași .Poți folosi cârje, bandaje sau un gips pe picior. Cu toate acestea, există și remedii naturale pentru entorsa gleznei care pot ameliora durerea și accelera procesul de recuperare.

Entorsa gleznei este frecventă atât la sportivi, cât și la restul populației. Aceasta apare deoarece ligamentele sunt forțate. Dacă nu este detectată devreme, entorsa gleznei poate cauza dizabilități. Prin urmare, este important să consulți un medic cât mai curând posibil.

Remedii naturale pentru entorsa gleznei

Remediile complementare pentru tratarea entorsei gleznei ameliorează durerea și disconfortul și accelerează recuperarea. Cu toate acestea, trebuie să urmăm întotdeauna instrucțiunile medicului. Aceste remedii nu pot înlocui recomandările specialistului.

Aplică gheață pe zona afectată

Gheața pe lista de remedii naturale pentru entorsa gleznei
Aplicarea de gheață reduce inflamația și durerea în zona afectată.

Această primă opțiune pentru ameliorarea entorsei gleznei este cunoscută sub numele de crioterapie. De obicei, este utilizată terapeutic prin băi contrastante, criomasaje sau folosirea de comprese cu gel rece.

Gheața este o opțiune naturală excelentă pentru ameliorarea entorsei gleznei. Atunci când este aplicată pe gleznă, vasele de sânge se contractă și stimulează eliberarea unui hormon foarte important, numit serotonină. În acest fel, durerea este ameliorată și pacientul se simte mult mai bine.

Nu ar trebui să aplicăm niciodată gheața direct pe gleznă, deoarece poate provoca dureri suplimentare și arsuri ale pielii. Prin urmare, cel mai bine este să folosim pachete de gheață învelite într-un material. Există și alte alternative, cum ar fi punerea gleznei sub un jet de apă foarte rece.

Te-ar putea interesa și:

Entorsa genunchiului: cauze, simptome și recomandări

Optează pentru comprese cu arnică

Arnica este o plantă utilizată în medicina naturistă pentru ameliorarea vânătăilor, a durerilor musculare și a entorselor. O putem găsi sub formă de gel ce poate fi aplicat printr-un masaj delicat sau sub formă de ulei terapeutic. Utilizarea acestei plante pentru entorsa gleznei ne va permite să simțim efectul de ameliorare a durerii. În același timp, inflamația va fi redusă prin masajul pe care îl vom face în zonă cu ulei sau gel. Arnica poate fi utilizată și sub formă de comprese.

  • Fierbe câteva frunze de arnică. Apoi, transformă-le într-o pastă într-un mojar cu pistil. Rezultatul nu ar trebui să fie prea apos.
  • Pregătește un ceai de arnică și înmoaie o compresă în el. Aplică imediat compresa peste glezna afectată. Căldura sa va oferi un efect liniștitor.

Descoperă mai mult:

5 remedii pentru entorsa de gleznă

Folosește planta Symphytum officinale

Mojar cu plante medicinale
Aplicarea anumitor plante pe gleznă accelerează recuperarea și reduce durerea asociată entorsei.

Planta Symphytum officinale face parte din medicina tradițională și este folosită pentru ameliorarea simptomelor entorselor și luxațiilor. Poți folosi o cataplasmă. De asemenea, poți folosi o compresă fierbinte cu ceai pentru ameliorarea durerilor de gleznă.

În primele trei zile de la apariția entorsei, trebuie să aplici pe gleznă doar gheață. Dacă aplici căldură, vasele de sânge se vor dilata, provocând mai multe inflamații. După această perioadă de timp, poți începe să aplici și comprese calde.

Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este faptul că trebuie să comprimi glezna cu bandaje și să ridici piciorul. Bandajele vor ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației. În plus, dacă aplici gheață și apoi folosești cele două remedii menționate, tratamentul va avea succes garantat.

Entorsa gleznei te va obliga să te odihnești, astfel încât leziunea să se poată vindeca bine și să previi problemele viitoare. Te încurajăm să încerci aceste remedii naturale pentru entorsa gleznei pentru a ameliora rapid problema. În acest fel, nu va trebui să ții piciorul ridicat atât de mult timp și poți controla durerea și inflamația.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *