Produse naturale pentru albirea dinților

Există produse naturale pentru albirea dinților care te pot ajuta să-ți înfrumusețezi zâmbetul. Citește mai departe pentru a afla câteva exemple grozave la care poți apela cu încredere!

Fată care are un zâmbet frumos
Femeie ce folosește produse naturale pentru albirea dinților
Produse naturale pentru abirea dinților cu bicarbonat de sodiu

Tratamentele dentare pentru albirea dinților sunt foarte populare în zilele noastre. Cu toate acestea, ele conțin adesea ingrediente dure care, de fapt, ajung să deterioreze dinții pe termen lung. De obicei, efectele sunt ireversibile. Dacă ești în căutarea unor produse naturale pentru albirea dinților, ai ajuns în locul potrivit.

Nu este nevoie să ajungi în extreme sau să cheltuiești o avere pe tehnici de albire a dinților. Continuă să citești pentru a afla cum poți să-ți albești dinții în mod natural!

Cum se pătează dinții?

Smalțul de pe dinți este ușor poros și se îmbibă cu ceea ce mănânci. Dacă bei vin sau mănânci afine, acesta devine violet. Nu este o problemă, deoarece te speli pe dinți și culoarea dispare.

Cu toate acestea, există alimente și băuturi care pătează dinții pentru mai mult timp, lăsându-i galbeni sau maronii. Băuturile colorate, precum cafeaua, ceaiul și băuturile răcoritoare, sunt unele dintre aceste alimente. De asemenea, tutunul și igiena orală deficitară pot provoca îngălbenirea dinților.

În plus, acidul din anumite alimente deteriorează dinții. Consumul de carne, produse lactate, citrice, zahăr rafinat, bere, îndulcitori artificiali, băuturi răcoritoare sau uleiuri vegetale afectează smalțul. În această categorie sunt incluse și dulciurile, dar depinde cât de des le consumi.

O greșeală obișnuită este să te speli pe dinți imediat ce ai terminat de mâncat. Deși împiedică formarea cariilor, acest obicei nu oferă smalțului timpul necesar pentru a se reface.

Alimente benefice

Unele alimente ne ajută să ne păstrăm dinții albi. Fructele și legumele (precum perele, merele, morcovii, castraveții, conopida, salata, broccoli și spanacul) sunt exemple excelente. Unele dintre acestea au fibre, iar altele creează o peliculă de protecție pe smalțul dinților, care împiedică apariția petelor.

De fapt, și brânzeturile sunt grozave, deoarece au proteine și grăsimi pentru a neutraliza acizii din alte alimente. De asemenea, acestea stimulează producția de salivă, care conține fosfor și calciu, ceea ce ajută la întărirea smalțului.

Produse naturale pentru albirea dinților

Iată câteva remedii care te vor ajuta să-ți albești dinții în mod simplu și natural:

Portocale

Freacă-ți dinții timp de 45 de secunde cu interiorul unei coji de portocală – partea albă. Aceasta conține substanțe care îți fac dinții mai albi. Apoi, spală-te pe dinți o jumătate de oră mai târziu.

Căpșuni și bicarbonat de sodiu

Fă o pastă de căpșuni și bicarbonat de sodiu. De fapt, căpșunile sunt agenți naturali de înălbire. Zdrobește fructele și amestecă-le cu bicarbonat de sodiu. Apoi, aplică pasta pe dinți și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Așteaptă 30 de minute, apoi spală-te pe dinți ca de obicei. Nu utiliza acest remediu mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână.

Cărbune activ

Pune cărbune activ pe periuța de dinți și spală-te. Deși senzația este ciudată, acesta este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru albirea dinților.

Bicarbonat de sodiu

Toate căile de atac menționate sunt foarte eficiente dacă ești în căutarea unor produse naturale de albire a dinților. Însă toată lumea este de acord că nu există un tratament mai bun decât bicarbonatul de sodiu.

Este o alternativă mai ieftină și mai sănătoasă. Pur și simplu pune 1/4 lingură de bicarbonat de sodiu într-o cană și umezește periuța de dinți cu apă de la robinet. Apoi, trece-o prin bicarbonat de sodiu, astfel încât acesta să se lipească de periuță.

Dacă folosești prea mult, poți avea un gust sărat sau acid în gură. Nu-ți face griji, gustul va dispărea imediat ce te clătești cu apă. Fă acest lucru doar de câteva ori pe lună, deoarece bicarbonatul de sodiu poate deteriora smalțul dinților dacă este folosit în exces.

Alte remedii naturale de albire a dinților

  • Mănâncă o felie de papaya sau un măr în fiecare zi. Aceste fructe îți mențin gingiile puternice, lăsând dinții albi.
  • Pune două linguri de frunze de salvie într-o cană cu apă clocotită. Lasă amestecul să se răcească și fă gargară cu el. De asemenea, poți mesteca o frunză de salvie după ce ai mâncat.
  • Amestecă două linguri de peroxid de hidrogen cu o lingură de apă. Freacă amestecul ușor pe dinții pătați. Apoi, clătește-te cu multă apă.
  • Fă o pastă dintr-o lingură de drojdie de bere, 2 lingurițe de sare și apă. Spală-te pe dinți cu aceasta.
  • Amestecă o jumătate de cană de drojdie de bere și două lingurițe de sare pentru a forma o pastă. Spală-te pe dinți cu aceasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *