Podcastul “Fără anestezie” realizat de medicul Lucian Duță cu Dr. Monica Pop în studioul EVZ a trezit numeroase controverse, mai ales că a pus în discuție cele mai fierbinți subiecte. Una dintre ele este de ce au evitat doctorii să le spună pacienților că vaccinarea nu se recomandă anumitor categorii,

Într-o ediție incendiară a podcastului EVZ, transmis zilnic live, de la 12.00, pe pagina de Facebook evz.ro și pe canalul de YouTube Evz-Capital, medicul Lucian Duță a stat față în față cu Prof. Dr. Monica Pop, etichetată de propaganda isterică drept antivaccinistă notorie.

„E un vaccin mult prea tânăr”

Chestionată de moderator de ce sunt medicii reticenți în a divulga că vaccinarea anti-Covid nu este recomandată anumitor categorii de oameni, mai ales când medicul respectiv are niște dubii, Monica Pop a făcut afirmații fără rezerve subliniind că nu e vaccinistă așa cum se vehiculează: „(n.r. – medicul) Să spună adevărul. Vaccinatul e un lucru personal.

Eu am o patologie, mi-e teamă, pot să știu că nu stârnește? E un vaccin mult prea tânăr. M-au întrebat mulți, le-am zis să facă fiecare (n.r. – cum consideră). Le spun așa: faceți un examen general ca să vedeți ce patologie aveți.

Dr. Pop: Medicii nu au curajul să spună că există contraindicații

Mai este un aspect pe care nimeni nu a avut curajul să-l spună. Medicii nu au curajul să spună că există contraindicații. Există vreun act medical în lume care să nu aibă contraindicații? Unde sunt?”, a întrebat medicul oftalmolog.

Moderatorul Lucian Duță a atras atenția că dacă un om este bolnav, acesta trebuia testat înainte de vaccinare. S-a preferat însă să se meargă înainte pentru a da bine la cifrele de vaccinare. „Medicul de familie trebuie să fie foarte în cunoștință de cauză cu pacientul acela. Am spus tot timpul că pacienții trebuia testați înainte. Sunt foarte mulți decidenți care cred că așa trebuie și habar nu au (…) Am văzut directori de spitale care se vedea foarte clar că sunt influențați de situația politică”, a replicat invitata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.