Nu vei arunca niciodată coaja de banana: 12 utilizari nestiute ale cojii de banana

1. Albește dinții Freacă o bucățică de coajă de banană de dinți pentru aproximativ un minut în fiecare zi timp de o săptămâna. Acest proces albește dinții în mod natural, fără a deteriora smalțul.

2. Îndepărtează negii Coaja de banană ajută la îndepărtarea negilor și împiedică apariția altora. Pentru asta este nevoie să fixezi deasupra cu ajutorul unui plasture sau bandaj o bucățică de banană pe parcursul nopții. În aproximativ o săptămâna negul se va desprinde.

3. Extragerea așchiilor Repetă aceeași procedura că în cazul negilor. Coaja de banană acționează că un agent natural ce extrage din corp orice obiect străin.

4. Vindecă acneea Doar masează coaja de banană pe zona cu coșuri timp de 5 minute în fiecare zi. Rezultatele apar în maxim o săptămâna. Continuă acest proces până când acneea dispare.

5. Reduce ridurile Coaja de banană te ajută să-ți menții pielea hidratată. Adăugă un gălbenuș de ou și o bucată de coajă de banană la blender și folosește această masca în mod regulat. Lasă să acționeze 5 minute, după care clătește.

6. Psoriazis Aplică coaja de banană pe zona afectată de psoriazis. Coaja de banană are proprietăți hidratante și reduce mâncărimea. Vindecă psoriazisul și vei putea vedea rezultatele în cel mai scurt timp.

7. Vindecă mușcăturile de insecte Masează coaja de banană pe mușcăturile de insecte pentru a obține o ușurare instantanee a mâncărimii și durerii.

8. Pentru pantofi și argintărie Freacă încălțămintea de piele și argintăria cu coji de banană. Le va oferi strălucire instantaneu.

9. Vânătăi Coaja de banană are proprietăți de regenerare, iar acest lucru poate accelera vindecarea vânătăilor.

10. Dureri de cap Ține coaja de banană pe frunte sau pe zona care te doare pentru a ușura intensitatea durerii. Acest lucru se realizează datorită conținutului ridicat de potasiu.

11. Păr deteriorat Pune bucăți de coajă de banană în sticla de șampon sau balsam și folosește-l că de obicei. O altă idee ar fi să prepari o mască din coajă de banană pe care să o aplici pe păr și să o lași să acționeze aproximativ 30 de minute.

12. Îngrășământ pentru plante Cojile de banane sunt excelente pentru îngrășământul pământului pentru plante.

În plus, acestea pot apăra plantele de diferite boli. Taie cojile în bucăți mici și îngroapă-le în jurul tufelor de trandafiri sau al altor arbuști. Acestea ajută la prevenirea celor mai frecvente boli ale plantelor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.