Mai mulți bani la pensie! Noua obligație anunțată de Raluca Turcan. Ce sume ar putea primii pensionarii

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunță modificarea modelului cadru al contractului individual de muncă. Cu alte cuvinte, potrivit ministrului, apare o nouă obligație care trebuie respectată, fiind în strânsă legătură cu pensia care urmează să fie încasată la final de activitate.

Modelul contractului individual de muncă a fost modificat chiar de Ministerul Muncii, iar noua obligație este valabilă strict pentru angajator. Practic, acesta este obligat să își informeze salariatul imediat după angajare, în legătură cu obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat.

Pensionarii pot încasa pensii mai mari
Pilonul de pensii privat a devenit solicitat în ultima vreme, iar din ce în ce mai mulți angajați au decis să își aducă o contribuție. În acest context, ministrul Muncii consideră că este extrem de important ca angajații să fie bine informați și să aibe ocazia să opteze pentru un fond privat de pensii care să administreze toți banii economisiți în întreaga carieră.

În acest mod, viitorii pensionari își pot suplimenta veniturile odată ce ajung la pensie, acesta fiind și motivul principal pentru care Ministerul Muncii a decis impunerea acestui tip de obligație pentru angajator.

„Pilonul II de pensii, administrat privat, este obligatoriu și vine în completarea pensiei de stat. Orice angajat din România contribuie la acest pilon de pensii și este extrem de important să se informeze și să opteze în cunoștință de cauză pentru un fond privat care să îi administreze acești bani, economisiți de-a lungul carierei, pentru a-și suplimenta veniturile în momentul pensionării.

Prin urmare, am modificat modelul cadru al contractului individual de muncă și am introdus o nouă obligație care îi revine angajatorului: să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat”, a transmis Raluca Turcan, pe Facebook.

Informarea angajaților este o prioritate
Mai mult de atât, ministrul Muncii susține că informarea și conștientizarea este extrem de importantă în rândul angajaților. Conform acesteia, există angajați care nici măcar nu știu despre această posibilitate, iar prin această nouă modificare, ei vor avea oportunitatea să își decidă singuri viitorul.

De asemenea, ministrul s-a mai arătat mulțumit de această nouă regulă, care putea veni ca un plus de ajutor, în timp pentru toți angajații români care își doresc o pensie mai mare la final de activitate.

”Cred că este important să punem accent mai mare pe această componentă de informare și de conștientizare a angajaților că au această opțiune, astfel încât să poată să-și decidă singuri viitorul, alegând conștient în loc să fie repartizați aleatoriu de către sistem”, a transmis Turcan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.