Ironia sorţii. Un bebeluş s-a născut cu steriletul mamei în mână

Medicii au de-a face cu multe cazuri neobişnuite de-a lungul carierei astfel încât e destul de greu să mai fie surprinşi.

Un ginecolog din Vietnam a fost însă martorul unei situaţii foarte puţin probabile: bebeluşul care tocmai venise pe lume avea în mână steriletul mamei.

Medicii au de-a face cu multe cazuri neobişnuite de-a lungul carierei astfel încât e destul de greu să mai fie surprinşi. Un ginecolog din Vietnam a fost însă martorul unei situaţii foarte puţin probabile: bebeluşul care tocmai venise pe lume avea în mână steriletul mamei.

Născut în Spitalul Internaţional din Hai Phong, din nordul Vietnamului, bebeluşul ţinea în mână tocmai dispozitivul uterin care avea menirea iniţială de a împiedica o sarcină.

Medicul Tran Vet Phuong, care a asistat naşterea, a fotografiat copilul cu steriletul galben cu negru în mână. Postarea a devenit rapid virală şi nu e de mirare de ce.

Mama în vârstă de 34 de ani a apelat la această metodă contraceptivă în urmă cu doi ani. Steriletul a căzut însă, iar acest lucru a dus la sarcină, potrivit Yahoo News.

Dispozitivul intrauterin este una dintre cele mai folosite metode contraceptive din lume. Steriletul este introdus în uter, unde limitează atât contactul spermei cu ovulul, cât şi implantarea acestuia, dacă este fecundat. Este preferat îndeosebi de cuplurile care nu doresc copii pe termen îndelungat.

Cu toate acestea, proaspăta mămică a avut sarcină normală şi a adus pe lume un bebeluş sănătos de 3.2 kilograme. El mai mare încă doi fraţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *