Iisus din Nazareth va fi din nou transmis la tv! Unde poți vedea celebrul film care a cucerit milioane de oameni

Revine pe micile ecrane mini seria Iisus din Nazareth. Producția lui Franco Zaffirelli începe pe Antena 1, vineri, 16 aprilie 2021. Filmul apare la tv în fiecare an în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale pentru creștinii ortodocși.

Iisus din Nazareth, din nou la tv

Mini seria Iisus din Nazareth începe vineri, 16 aprilie 2021 de la ora 20.30 și va fi difuzată în fiecare zi de vineri până în Vinerea Mare, pe Antena 1. Producția realizată de Franco Zaffirelli este așteptată în fiecare an cu maxim interes pentru că viața, moartea și Învierea lui Iisus din Nazaret, așa cum sunt prezentate în Noul Testament.

Filmul a fost realizat în anul 1977, la cererea Papei Paul al VI-lea. Producția a fost difuzată pentru prima dată în Duminica Floriilor și de Paști. De-a lungul timpului, a fost tradus în mai multe limbi și s-a bucurat de un succes răsunător.

Iisus din Nazareth este un mini serial de televiziune de șase ore și 16 minute, care prezintă momente precum nașterea, activitatea, procesul, moartea și Învierea lui Iisus din Nazaret. Filmul a fost produs de Lew Grade, și scris de Franco Zeffirelli și Suso Cecchi d’Amico.

În România, filmul a circulat înainte de căderea comunismului pe casete video, iar după evenimentele din decembrie 1989, a fost transmis la televiziune, în fiecare an.

Povestea filmului se încheie cu caracterul non-biblic Zerah care se uită disperat la mormântul gol împreună cu tovarășii săi. Zerah se plânge:

“Acum începe. Totul începe”.

Paștele Ortodox 2021

În 2021, Paștele Ortodox pică pe 2 mai, când creștinii sărbătoresc Învierea Domnului. Este o sărbătoare de mare importanță pentru întreaga creștinătate. Înainte de Învierea Domnului este sărbătoarea Bunei Vestiri când se face dezlegare la pește și când se fac pregătiri pentru Săptămâna Mare.

Săptămâna Mare este ultima săptămână din Postul Paștelui numită și Săptămâna Patimilor, care are menirea de a pregăti credincioșii pentru Învierea Domnului.

Este săptămâna în care preoții oficiază slujbele de Denie. Denia este o slujbă a utreniei specială, care se săvârșește seara în săptămâna a cincea și în Săptămâna Patimilor din Postul mare. Prin caracterul şi conţinutul lor, deniile sunt unicate în cultul divin ortodox.

Leave a Reply

Your email address will not be published.