Iata cum scoti din carnea de pui hormonii si antibioticele: 3 metode verificate

Cu ceva timp în urmă, Google Inc. a anunțat câștigătorii Premiilor Young Scientist, pentru copiii în vârstă de liceu.

Unul dintre cei trei câștigători a prezentat rezultate semnificative pentru sănătate și chimie în general. Ancheta este destul de simplă, dar foarte uimitoare pentru mine și așa cred pentru toți cititorii. Original și nou. Autentic.

Care este descoperirea și modul în care descoperirea ar putea schimba abordarea noastră în ceea ce privește consumul de carne de pui, în special îngrășarea animalelor de pasăre și a păsărilor prin diferite trucuri?

Cum se îndepărtează toxinele și hormonii din pui

Ce știi despre creșterea puiului sănătos, cărnos și suculent? De la începutul ecloziunii până când sunt gata de consum, durează doar aproximativ 40 de zile. Da, este corect, doar 40 de zile, o lună și 10 zile, pentru a schimba un singur ou de pui într-un pui suculent cu o greutate de aproximativ 1 kg. Înseamnă că în fiecare zi puiul trebuie să crească cu 30 de grame de greutate. Pentru a accelera creșterea, nu este de mirare că există multe lucruri pe care fermierii le fac, hrănirea cu concentrate alimentare este o modalitate elegantă rezonabilă. Ce nu este unul corect, cel murdar?

Injectarea hormonului de creștere.

Când puiul care a fost crescut este sacrificat, unele dintre substanțele chimice sunt lăsate intacte în țesutul din zona dintre piele și carne. Acești compuși ar putea deveni un „nou hormon de creștere” pentru consumatori. Acești hormoni injectați sunt compuși chimici solubili în grăsimi. Deci, dacă mâncăm supă de pui cu acest tip de carne, cum ar fi grăsimea și, desigur, hormonii se vor amesteca cu apă și vor intra în corpul nostru, nu? În mod similar, dacă puiul este transformat în curry. Gratarul sau prăjirea pot fi o modalitate bună de a reduce cantitatea acestora, deoarece grăsimea împreună cu substanțele chimice se vor topi și se vor elibera din carne. Dar, din păcate, este doar o cantitate mică.

Revenind la propunerea unuia dintre câștigătorii Premiilor Google Inc. Young Scientist, ea a venit cu o soluție clasică pentru a reduce nivelurile de substanțe chimice dăunătoare din carnea de pui. Dacă puiul este amestecat cu un fel de solvent care poate dizolva aceste substanțe chimice, iar carnea este separată de substanțele chimice nu sunt bune pentru corpul nostru, este cu siguranță o idee rezonabilă, ușoară și îngrijită. Acesta este logica.

Marinarea puiului cu suc de lămâie timp de câteva minute și apoi lăsată mai mult timp înainte de gătit va reduce nivelurile de compuși străini cu peste 90%. Analizele au fost efectuate prin cromatografie lichidă, astfel încât datele pot fi justificate științific. Metoda este, de asemenea, controlată prin simpla îmbibare a puiului în soluția de zahăr, apă salină, sos de soia și apă etc. Vă puteți imagina ce fac oamenii în mod obișnuit pentru marinarea puiului. Da, chimia merge la bucătărie. Din nou, cel mai bun mod de a reduce reziduurile chimice nedorite din pui este marinarea acestuia în suc de lămâie.

Îmi amintesc încă de obiceiul soacrei mele înainte de a prăji puiul pentru a face sos de pui sau tocană de pui, mai întâi a fost marinat cu suc de lămâie, 1 kg de pui a avut nevoie de aproximativ 1 lămâie de dimensiuni medii, s-a agitat și l-a lăsat 30 de minute și apoi se scurge înainte de a-l prăji. Rezultatul? Gust bun și sănătos … dovedit științific. Vă rugăm să încercați propriile feluri de mâncare de pui. Fără grătar de pui înainte de a-l marina cu suc de lămâi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.