Elena Udrea rupe tăcerea după ce a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare. Declaraţie-bombă despre implicarea lui Traian Băsescu

Elena Udrea a venit cu o primă reacţie după ce a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este judecată pentru fapte de mare corupție în timpul campaniei electorale din 2009 pentru Traian Băsescu.

Elena Udrea rupe tăcerea după ce a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu EXECUTARE. Fostul ministru al Turismului susţine că toţi colaboratorii lui Traian Băsescu sunt vizaţi de acuzaţii.

„M-a surprins decizia. Acuzaţiile sunt la ceea ce aş fi făcut. Culmea este, eu care sunt descrisă de acest sistem pe care l-am devoalat ca marea coruptă a regimului băsescu pentru campanii electorale. Cinstit, dacă nu era Băsescu nu mai erau aceste condamnări. Doar Adrian Năstase a fost acuzat pentru bani în campanie. Nu un judecător trebuie să aprecieze dacă un referendum a ajutat sau nu un referendum. Dacă nu era scena din ultima dezbatere, unde Geoană a avut acea vizită, Băsescu pierdea alegerile.

Nu mă poţi condamna la 8 ani pentru că tu crezi că l-a ajutat pe Traian Băsescu. Nu vreau să amestecăm situaţia mea, eu vreau să mă judece magistraţii pentru ce am făcut eu, nu pentru regimul Băsewscu. Dacă vrea să judecăm politic, e altceva. În mod cert procurorii sunt ţintiţi spre oamenii din jurul lui Băsescu. E clar că atunci când o acuzi pe fiica preşedintelui, pe fiu, pe nepot, e clar că ţinta e Traian Băsescu. Dacă sunt lucruri de care ar putea fi acuzat, eu cred că era acuzat. E clar că nu e întâmplător. Toţi colaboratorii fostului preşedinte sunt vizaţi, dar doar cei care au rămas alături de Preşedinte, au mai fost colaboratori care au schimbat tabăra şi nu au păţit nimic.

Înţeleageam în 2014, 2015, dar noi suntem în 2021. Casa politică e alta. Eu am greşit că am făcut parte din acest regim. Cineva care a putut să facă ceva ce a făcut Coldea este foarte inteligent. Spuneam că el a fost o dată, nici dânsul nu mai e. Cine sunt cei pe care i-a -creat- Băsescu, nu mai sunt nicăieri. Când ai pierrdut o funcţie te mai salută doar portarul. Nu mai e acelaşi lucru ca atunci când erai la butoane. Doamna judecătoare m-a condamnat, există o prresiune? De ce a vrut să mă condamne pentru toate aceste acuzaţii absurde.

Am încercat să depun documente, dar au fost respinse, nu interesau pe nimeni. În 2010 Băsescu a ieşit şi a spus că are nişte documente care arătau că eu nu aveam nicio vină. Nimeni din 2019 nu vrea să vadă acele documente. Acele doccumente le-am primit pur şi simplu, nu ştiu sursa. Pe legea secretizării, nu e de importanţă naţională ce face X şi Y.

Este absurd, nu există niciun argument juridic sau logic pentru decizia luată de judecătoare în dosarul Referendumului din 2009. Plec de la baza acestui process: la ce se referă acuzațiile? Acuzațiile sunt despre niște plăți și niște panouri cu mesajul “Vino și tu la referendum! ”, un demers pe care toată lumea și-l dorea (reducerea la 300 a numărului parlamentarilor -N.R.). Sigur, nu s-a întâmplat nimic după aceea, dar era un subiect de interes national, deci nu e vorba că cineva a luat o mită.

Fie este o răzbunare dusă până la capăt, pentru că am vorbit despre anumite lucruri. În cazul meu, eu am devoalat sistemul ocult care conducea România și care o conduce și azi, de drept, prin alte personaje. (…) Nu poți să dai opt ani pentru o participare la un referendum, atunci ce mai dai pentru un omor sau un viol?! O să ajugem să dăm pedepse mai mici ?! (…) Este răzbunarea lor, să dovedeasca faptul că ei merg până la capăt și nu te lasă. Instanța a recunoscut că în 2009 era funcționabil vechiul Cod Penal, în care nu era prevăzută luarea de mită pentru altul. Aceasta a fost introdusă în 2014 șu, cu toate acestea, mă condamnă pentru fapta aceasta. Este INCREDIBIL. Și nu e vorba de interpretare, este vorba de cunoștințe de drept elementare.”, a mai afirmat Udrea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.