Dieta anticolesterol

Colesterolul „rău” îţi ameninţă sănătatea când te aştepţi mai puţin. De aceea, ne-am gândit să-ţi propunem o dietă care să te ţină în formă maximă.

Îţi imaginezi că numai produsele pline de grăsimi ca mezelurile, untul sau slănina ridică nivelul de colesterol „rău”. Ei, bine nu-i aşa! Stresul, consumul exagerat de zahăr, fumatul şi alcoolul sunt la fel de vinovaţi ca şi grăsimile. De aceea, îţi propunem o dietă anticolesterol de 2 săptămâni, prin care să elimini grăsimile rele din organism şi, de ce nu, să dai jos şi 2-3 kilograme.

Mic dejun, la alegere

  • 200 g iaurt degresat + 4 linguri fulgi de ovăz;
  • 200 ml lapte + 4 linguri fulgi de ovăz;
  • 1 ceaşcă de ceai verde îndulcit cu miere.

Pont!Consumă zilnic 4 linguri de fulgi de ovăz, astfel reduci cu 15% nivelul de grăsimi din organism. Substanţele active din ovăz împiedică ficatul să mai elibereze grăsimile în sânge.

Ceaiul verde contribuie la eliminarea grăsimilor care se depun pe pereţii vaselor sangvine. Doza zilnică este de 2 căni pe zi, îndulcit numai cu miere.

Prânz, la alegere

  • 250 g salată: 2 avocado, 100 g piept de pui fript, 2 roşii şi 1 ardei gras;
  • 250 g salată verde cu ton în suc propriu, ridichi şi ceapă verde;
  • 200 g sardină pe grătar + 3 linguri mujdei + 150 g fasole verde sote;
  • 150 g macrou la cuptor + 1 cartof copt.

Pont!Avocado conţine acizi graşi nesaturaţi, care scad nivelul de colesterol „rău“ şi îl cresc pe cel bun.

Usturoiul conţine compuşi de sulf care curăţă arterele de depunerile de grăsime şi fluidizează circulaţia sangvină. Mai mult, un căţel de usturoi pe zi, timp de un an, reduce cu 20% nivelul de colesterol „rău“.

Peştele oceanic conţine Omega 3, un oligoelement recunoscut pentru proprietăţile lui anticolesterol. E bine să-l incluzi în dietă de 3 ori pe săptămână.

Vezi aici ce trebuie să mănânci la cină!

Leave a Reply

Your email address will not be published.