Cum prepari ceaiul verde pentru a combate răceala și a elimina toxinele

Ceaiul verde are nenumărate beneficii asupra corpului, însă este important să știi cum să-l prepari pentru a obține efectele dorite.

Pentru combaterea răcelilor: ceai verde cu miere

Consumul de ceai verde în combinație cu puțină miere te ajută să scapi mai repede de răceală, micșorând perioada de convalescență. În plus, ambele ingrediente conțin antioxidanți care protejează corpul de efectele negative ale radicalilor liberi.

Cum se prepară: După ce ai fiert apa și ai ținut la infuzat pliculețul 2-3 minute, lasă ceaiul să se mai răcească, apoi adaugă o linguriță de miere.

Pentru refacerea țesuturilor pielii: ceai verde cu lămâie

Ceaiul verde are și rolul de a reface țesuturile pielii, însă poți spori acest efect benefic dacă îl consumi în combinație cu lămâie. Acest fruct conține din plin vitamina C, un antioxidant care ajută la refacerea țesuturilor pielii.

Cum se prepară: După ce ai ținut ceaiul la infuzat 2-3 minute, adaugă sucul obținut de la 1/2 lămâie.

Pentru combaterea stărilor de greață și amețelilor: ceai verde și ghimbir

În cazul în care ai stări de greață și amețeli, beai ceai verde în combinație cu ghimbir. Poți consuma această băutură delicioasă și pentru ușurarea simptomelor artritei. Pentru a obține efecte maxime, trebuie să bei 2-3 căni de ceai pe zi.

Cum se prepară: Curăță o rădăcină de ghimbir și tai-o în bucăți mici. Fierbe-le împreună cu funzele de ceai verde într-un recipient cu apă. Lasă la infuzat 15-20 de minute, după care strecoară și bea lichidul obținut.

Pentru eliminarea toxinelor: ceai verde și cardamon

Când vrei să-ți detoxifici rapid organismul, consumă ceai verde cu cardamon. Băutura este recomandă și în cazul în care ai o congestie nazală.

Cum se prepară: Fierbe apă într-un recipient, apoi adaugă frunzele de ceai verde și cardamonul. Lasă amestecul la infuzat câteva minute, după care strecoară lichidul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *