Chef Sorin Bontea implineste 51 de ani, astazi! La Multi Ani!

Viața lui Sorin Bontea. Cum ajungi un super bucătar și ce sacrificii trebuie să faci

Pe lângă televiziune şi bucătărie, chef Sorin Bontea a mai fost implicat într-un proiect de suflet. A realizat un ghid cu aproape 40 de reţete special pentru persoanele diagnosticate cu gută, ghid ce urmează să ajungă în cabinetele medicilor reumatologi şi, de acolo, la pacienţi.

Ultimii zece ani au deschis apetitul pentru gătitul altfel decât în stil pur românesc, așa că blogurile culinare și emisiunile de profil au înregistrat o creștere spectaculoasă a audiențelor. Fie că vorbim despre oameni care și-au dus pasiunea pentru gătit în mediul online, fie că vorbim de cei care au muncit o viață ca să își atingă visul de a deveni chefi, unii dintre ei au devenit exemple pentru zeci și sute de mii de oameni. Viața lui Sorin Bontea, jurat în emisiunea ”Chefi la cuțite”, este și ea un exemplu de muncă, dăruire și un pic de noroc.

Viața lui Sorin Bontea – Când pasiunea pentru bucătărie e mai puternică decât cea pentru muzică

Născut în Bucureștiul comunist, Sorin Bontea a avut o copilărie tipică vremurilor acelea. Își petrecea majoritatea zilelor alergând prin cartier, jucându-se cu copiii din vecini, stând la cozi pentru carne de pui și făcând mici cumpărături la care era trimis de părinți. Îi plăcea să cânte la chitară și își dorea să urmeze o școală în domeniu. N-a fost să fie și cum orele clasice nu l-au captivat prea mult, la 16 ani s-a angajat ca ajutor de bucătar. Voia să aibă ceva bani de cheltuială și, în egală măsură, să-și ajute familia.

A trecut prin toate etapele: de la cărat marfă la curățat cartofi. Apoi a început să fie atent la bucătari, a început el să gătească și a descoperit nu doar că îi plăcea foarte mult, dar era și foarte talentat.

Pentru că salariul de bucătar în România post-decembristă nu era tocmai generos, după revoluție a plecat să lucreze pe vase de croazieră. Nu doar că a luat în acest fel contact cu multe tipuri internaționale de bucătărie, lucru ce l-a ajutat foarte mult în dezvoltarea sa în domeniu, dar a învățat ce înseamnă organizarea într-o bucătărie de mari dimensiuni, a învățat cât de importante sunt regulile, a învățat să le respecte, dar și să le impună. A folosit apoi opririle din porturi pentru a lua contact cu mâncarea din multe colțuri ale lumii, descoperind astfel gusturi, arome și combinații noi și surprinzătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.