Calendar ortodox 12 ianuarie 2022. Cine își sărbătorește ziua de nume

Calendar ortodox 12 ianuarie 2022. Luna ianuarie este una a sărbătorilor, una plină de evenimente importante. Amintim că la 12 ianuarie este sărbătorită o altă sfântă importantă, al cărei nume îl poartă o mulțime de femei, dar și de bărbați.

Sfânta Tatiana, 12 ianuarie

În această zi este prăznuită Sfânta Muceniță Tatiana, considerată ocrotitoarea tinerilor. O mulțime de femei și bărbați îi poartă numele și țin cont de ziua în care este rememorată cea care și-a dedicat toată viața lui Dumnezeu. Se spune că îi iubește mult pe cei tineri, având în vedere că și ea a murit de tânără, și îi ajută ori de câte ori are ocazia,

Sfânta Tatiana a trăit în vremea domniei lui Alexandru Sever (223-235) și a dus o viață lipsită de păcat. A refuzat să se căsătorească și a preferat să fie mereu singură, alegând să trăiască pentru Hristos și doar cu El în suflet. Pentru că a luat această decizie, a fost așezată în rândul diaconițelor de Biserica din Roma.

După ce a devenit una cu acestea, Tatiana a fost dusă la Templul zeului Apolo pentru a aduce jertfe. În loc să-l cinstească, aceasta s-a rugat la Iisus Hristos și a refuzat să Îl părăsească pe acesta. În acel moment, templul s-a cutremurat, iar statuia zeului a căzut. Tânăra a fost aruncată imediat în închisoare și supusă la chinuri cumplite. În final, a fost decapitată împreună cu tatăl ei pentru că nu s-au suspus zeilor.

Urări Sfânta Tatiana

Iată aici cele mai frumoase urări pentru cei care poartă numele Sfintei Tatiana. Există o mulțime de gânduri frumoase pe care le poți transmite persoanei pe care o iubești, celor dragi sau chiar colegilor de muncă sau superiorilor. Dacă nu ai inspirație să faci tu propriul tău mesaj, poți folosi una dintre urările de mai jos.

La mulți ani, Tatiana! Sa te bucuri de viață, de zâmbete, de tot ce e frumos. La mulți ani!

Este o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani, Tatiana!

Este o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău. La Mulți Ani, Tatian/Tatiana!

De Sfântă Muceniță Tatiana, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toată bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.