Beneficiile sorgului și modul de utilizare

Astăzi, vei descoperi proprietățile nutritive ale sorgului, o cereală fără gluten pe care o poți include în rețetele tale. Află totul în acest articol!

Beneficiile sorgului și modul de utilizare

Astăzi, vrem să discutăm despre beneficiile nutriționale ale sorgului, care este similar cu multe alte cereale. De asemenea, îți vom spune cum să-l folosești în bucătărie.

Sorgul este o cereală potrivită pentru consumul uman direct sau producerea de băuturi alcoolice. Este, de asemenea, popular ca hrană pentru animale, deoarece are o densitate nutrițională ridicată.

Este important să reții faptul că sorgul este rar în majoritatea țărilor occidentale atunci când vine vorba de dieta umană. Cu toate acestea, îl poți folosi în avantajul tău, deoarece este un produs alimentar cu un conținut ridicat de carbohidrați și fibre complexe.

Beneficiile nutriționale ale sorgului

După cum am menționat deja, sorgul conține un număr mare de carbohidrați. Mai exact, 72 grame de carbohidrați la 100 grame de boabe. Din punct de vedere energetic, oferă 329 kilocalorii, iar prezența proteinelor se ridică la 10,6 grame. Grăsimile sunt mai puțin semnificative, deoarece sorgul conține doar 3,4 grame de lipide la 100 grame de boabe.

În materie de micronutrienți, vitamina B3 reprezintă 3,7 miligrame și vitamina B9 20 de miligrame. Are doar 2 miligrame de sodiu, deci este potrivit pentru persoanele cu probleme legate de hipertensiune. De asemenea, conține minerale precum calciul, fierul, potasiul și fosforul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *