Avertismentul meteorologilor: săptămâna viitoare aduce o răcire bruscă și grindină

ANM informează că săptămâna următoare, după două zile cu vreme frumoasă, vom avea parte de instabilitate atmosferică miercuri și joi. Weekendul viitor va fi, din fericire, tot cu temperaturi ridicate.

„Rămânem în continuare pe o vreme mai răcoroasă în special în N-NV și NE țării, chiar și brumă în depresiunile din estul Transilvaniei, pentru că temperaturile vor coborâ până la -2, -3 grade Celsius”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, potrivit Digi24.

“Abia luni, marți contăm pe temperaturi în creștere, dar de scurtă durată, pentru că miercuri și joi valorile vor coborî 15-22 grade. Miercuri vorbim de instabilitate accentuată de după-amiază, mai ales joi, când vor fi averse cu descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, izolat grindină. Weekendul viitor vor fi din nou temperaturi în limite de 27-29 grade în Sud. Este o primăvară capricioasă”, a completat aceasta.

Cum va fi vremea săptămânile viitoare

”Această evoluție pare să fie semnalul pentru întreaga luna mai, unde vorbim de temperaturi la nivelul unei săptămâni așa cum arată și săptămâna 10-17 mai cu valori mai ridicate în V-NV, mai coborâte în SE și în rest temperaturi normale. Următoarea săptămână, 17-24 mai, este un semnal pentru temperaturi ușor peste normalul perioadei în cea mai mare parte a țării”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *