Artist mort la doar 46 de ani! Suferea de o boală gravă

Joey Jordison, cofondator și baterist al trupei de hard rock Slipknot, a murit luni, la 46 de ani. Anunțul trist al morții sale a fost făcut de familia îndurerată care, însă, nu a dat prea multe detalii despre evenimentul nefericit. Celebrul artist suferea de o boală grea, care i-a dat bătăi mari de cap în ultimii ani și i-a afectat activitatea.

A murit Joey Jordison

Lumea internațională a muzicii este îndoliată de când a aflat că fostul baterist, co-fondator al formației heavy metal Slipknot, Joey Jordison, a plecat din această lume la doar 46 de ani. Joey suferea de mai mulți ani de o boală destul de gravă, care se pare că i-a grăbit sfârșitul.

Familia a fost cea care a anunțat oficial moartea baristului, spunând că Joey a murit „liniștit, în somn”. Nu a fost dezvăluită cauza exactă a decesului, dar famila a cerut liniște și intimitate în acest clipe grele. În comunicatul din partea celor apropiați se precizează că toți cei care l-au cunoscut și au văzut dincolo de masca de pe față, pe care o afișa pe scenă, suferă acum după plecarea lui.

„Moartea lui Joey ne-a lăsat un gol în suflet și ne-a întristat. Cei care l-au cunoscut au înțeles inteligența sa, firea sa blândă, inima uriașă și dragostea lui pentru familie și muzică”, se arată în comunicatul familiei, care a anunțat că înmormântarea va fi o ceremonie privată, cerând presei să le respecte această dorință.

Jordison a fost membru Slipknot de la formarea trupei, în 1995, până în 2013. Acesta a părăsit trupa fără o declaraţie oficială, însă în presă au apărut informaţii potrivit cărora acesta ar fi fost concediat, printr-un mail.

Jordison suferea de mielită

În anul 2013, artistul a aflat că suferă de o boală grea numită mielită, motiv pentru care s-ar fi retras din trupă sau ar fi fost concediat, pentru că nu mai putea performa cum trebuie. Mielita transversă este o inflamaţie a coloanei vertebrale, care i-a afectat sistemul nervos semnificativ.

Se pare că artistul ar fi avut multe probleme din cauza bolii și nu a mai putut să cânte la tobe o perioadă bună de timp. Totuși, Joey Jordison a dezvăluit că a putut să îşi reia activitatea muzicală datorită unui program intens de fizioterapie, care l-a ajutat să se simtă mai bine.

El a mai avut proiecte cu trupe celebre precum Murderdolls, Scar the Martyr, Vimic şi Sinsaenum. Totodată, starul american a cântat în concerte live susţinute de numeroase trupe rock importante, precum Korn, Metallica şi Rob Zombie.
Moartea lui vine la 10 ani după cea a altui membru fondator Slipknot, Paul Grey, care a murit după o supradoză de droguri în 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *