Anunț de ultimă oră pentru elevi! Se schimbă structura anului școlar

În ultima perioadă, elevii au primit mai multe lovituri grele, care le-au dat complet planurile peste cap. De la schimbări în ceea ce privește susținerea cursurilor, până la modificarea structurii vacanțelor, elevii au fost nevoiți să se supună noilor condiții. Ministrul Educației anunță acum o nouă modificare: prelungirea anului școlar.

Vești proaste pentru elevi

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că viitorul an școlar va avea o perioadă de cursuri mai lungă decât actualul an, care nu a suferit prea multe schimbări în ceea ce privește structura. Astfel, elevii ar putea merge mai devreme la școală în toamnă și vor intra în vacanță mai târziu, ceea ce înseamnă că și timpul lor liber va fi mai scurt.

„Ar putea începe mai devreme, posibil între 3 și 11 septembrie și ar putea să se termine mai târziu… va fi o perioadă de cursuri mai lungă, nu vă pot spune acum”, a dezvăluit ministrul Cîmpeanu.

Ministrul Sorin Cîmpeanu nu a putut oferi prea multe detalii despre propunerea lui, pentru că încă nu a fost dezbătută, ci doar a ajuns în atenția autorităților. Propunerea ministrului va fi analizată de specialiști în perioada următoare și apoi vor fi anunțate datele de începere și de încheiere ale viitorului an școlar.

Ministrul insistă pe prelungirea anului școlar

Ministrul a asigurat că structura acestui an școlar nu va suferi modificări și elevii și profesorii nu vor mai trece prin schimbări drastice. Sorin Cîmpeanu a precizat de mult timp că își dorește ca elevii să meargă mai mult la școală, având în vedere că ultima perioadă a fost una dificilă și au fost înregistrate pierderi mari.

Sorin Cîmpeanu și-ar fi dorit chiar și anul școlar 2021-2022 să fie ceva mai lung, pe motiv că pierderile sunt mult prea mari și este nevoie de timp pentru recuperări. Este de părere că alte state au vacanțe mai puține și un alt stil de studiu și rezultatele sunt mult mai bune, comparative cu cele din România, motiv pentru care vrea să le urmeze modelul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.