Alertă de vânt puternic! Foarte multe județe afectate. Când expiră codul galben

O nouă avertizare meteo de vânt puternic a fost emisă sâmbătă, 15 ianuarie, de către specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie. Este cod galben de vânt puternic în mai multe județe din țară.

Alertă de vânt puternic. Cod galben

UPDATE: Cod galben de vânt puternic valabil în: Județul Argeş: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Buzău: zona de munte;
Județul Dâmboviţa: zona de munte de peste cota 1800 m;

Se vor semnala : intensificări temporare ale vântului cu rafale ce vor atinge 70…90 km/h, iar la peste 1800 m altitudine, 100…110 km/h.

Începând de sâmbătă, 15 ianuarie 2022, de la orele 20.00 și până în jurul orelor 23.00, mai multe județe din țară sunt sub cod galben de vânt puternic. Cele mai afectate sunt județele din estul teritoriului.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, viscolind zăpada depusă.

În cea mai mare parte a Moldovei vor fi rafale de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse 75…80 km/h.

Potrivit ANM, intensificări ale vântului vor fi local și în restul zonei de munte, în sud-estul și centrul țării, dar cu viteze mai mici, în general, între 45 și 55 km/h.

De asemenea, rafale de peste 70…80 km/h se vor mai consemna și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică (15/16 ianuarie) în zona Carpaților Meridionali, dar vor diminua treptat în intensitate și ca arie.

Cum va fi vremea în Capitală

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru Municipiul București. Astfel, în Capitală, vremea se va încălzi, astfel sâmbătă, 15 ianuarie, temperatura maximă va fi de 8…9 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat în prima parte a zilei de vineri (în jurul a 35 km/h), apoi va slăbi în intensitate.

În timpul nopții vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade.

Nu este exclus să apară noi atenționări meteo în cursul zilei de sâmbătă, 15 ianuarie 2022. Actualizăm în timp real informațiile furnizate de către Administrația Națională de Meteorologie. Aflați aici toate noutățile cu privire la evoluția vremii din zilele următoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.