Alerta ANM de ultim moment! Vijeliile, grindina si ploile, lovesc puternic Romania! Meteorologii anunta cod galben si portocaliu. Zonele vizate

Alerta ANM. Meteorolgii au emis, miercuri, avertizari Cod galben si Cod portocaliu de ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica accentuata, valabile pana vineri dimineata.

Sunt vizate 27 de judete, cantitatile de precipitatii putand depasi 70 de litri pe metru patrat la munte.

Potrivit meteorologilor, de miercuri, ora 17:00, pana vineri la ora 11:00, este Cod galben in Transilvania, Maramures si zona deluroasa a Olteniei, Munteniei si Moldovei, precum si in nordul Carpatilor Orientali.

”Temporar se vor semnala averse insemnate cantitativ, descarcari electrice, intensificari ale vantului si, izolat, grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 40…50 l/mp”, au transmis meteorologii.

Specialistii ANM au transmis ca, in acelasi interval, in Banat si Crisana, precum si in zona de munte va fi Cod portocaliu.

”Vor fi ploi importante cantitativ, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 40…50 l/mp si izolat 70 l/mp. La altitudini de peste 1700…1800 m, ploile vor determina topirea si cedarea apei din stratul de zapada prezent in continuare la altitudini mari, unde masoara in general intre 15 si 140 cm”, au mai anuntat meteorologii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *