13 ani de la moartea lui Ion Dolănescu. Ce au pus oamenii la mormântul artistului

În luna martie a acestui an se împlinesc 13 ani de la moartea marelui artist Ion Dolănescu. Maestrul a decedat din cauza unei afecțiuni cardiace, dar chiar dacă nu mai este printre noi, muzica sa îi va păstra amintirea vie. Oamenii nu l-au uitat pe Ion Dolănescu, iar dovada stă ceea ce a apărut recent la mormântul său.

Ce au pus oamenii la mormântul lui Ion Dolănescu

Regretatul artist a fost înmormântat în cimitirul Bellu. Acolo, Ion Dolănescu își duce somnul de veci. Maestrul nu a fost uitat de către cei care l-au iubit, apreciat și i-au ascultat cu plăcere creațiile artistice. În fiecare an, pe 7 ianuarie, când credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Ioan, marele artist își sărbătorea onomastica. De 13 ani nu mai este printre noi, dar românii au grijă să-i țină amintirea vie. În zi de sărbătoare, câțiva dintre fanii regretatului artist au mers la mormântul său, au aprins lumânări și au lăsat crenguțe de brad.

Și fiul său, Ionuț Dolănescu, l-a vizitat la mormânt și i-a făcut pomană. Acesta își amintește cum în fiecare an, de Sfântul Ioan, tatăl său organiza o mare petrecere unde își chema toți prietenii.

Mă bucur că am reușit astăzi să ajung la tata, la cimitir. De Sf. Ioan dădea petreceri cu sute de persoane, unde veneau artiști. La acestea petreceri veneau mari artiști, de asta se cuvine în această zi sfântă să-i pomenim și pe cei care nu mai sunt cu noi, a spus Ionuț Dolănescu la Antena Stars.

Ion Dolănescu, numit post mortem cetățean de onoare al comunei sale natale

Regretatul artist Ion Dolănescu s-a născut în comuna Perșinari, din județul Dâmbovița și a fost mândru de locurile sale natale. După ce a trecut în neființă, pe 19 martie 2009, din cauza unor probleme cardiace, artistul a fost numit, post mortem, cetățean de onoare al comunei sale.

De asemenea, în semn de respect pentru întreaga sa carieră artistică, autoritățile locale au decis ca instituția Căminului Cultural din Perșinari să-i poarte numele.

Cu cinci ani înainte de a muri, președintele României de atunci, Ion Iliescu, i-a conferit artistului Ion Dolănescu  Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – “Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.